Bosteller.be

Verhalen

Lees hier de verslagen van scholen, vrijwilligers, bedrijven, natuurorganisaties, ...

illustratie <br />Bomen

3.200
Bomen

1,76 Ha
Nieuw bos

21/01/2023

Battelaer

Geplant door

Natuurpunt Mechels Rivierengebied

In samenwerking met

Cargill

Natuurpunt organiseerde een boomplantactie in de Warande. Met de steun van de lokale vestigingen van Cargill en helpende handen van de buurt werd een kleine twee hectare nieuw bos gecreëerd als groene verbinding tussen Den Battelaer en het Robbroek. 

De drie percelen bevinden zich ten oosten van het Vorendonkstraatje in het gebied Warande in Battel. Natuurpunt was reeds in het bezit van een ervan, waarvan een deel al aangeplant werd. De twee andere percelen werden eind vorig jaar gekocht van het OCMW.

“Dit was overbemest weiland. Kwaliteitsvol weiland was daardoor moeilijk, dus kozen we voor bosaanplant. Binnen de vijf en tien jaar ga je al een mooi resultaat hebben”, zegt Patrick Van Herp van het beheerteam van Den Battelaer.

“We planten soorten die het goed doen op een natte ondergrond zoals esdoorn, zwarte els en winterlinde. Langs het bos maken we houtkanten met meidoorn, kardinaalsmuts en Gelderse Roos”, vult Mario Engels aan.

Een 120-tal medewerkers van Cargill hielp samen met de buurtbewoners om alle 3.200 bomen en struiken in de grond te krijgen.

De aanplantingen maken deel uit van de realisatie van Natuurpark Rivierenland. “We willen dat de natuur onze stad en alle woonkernen in de regio kan omsluiten, een groot netwerk dat alle grote en kleine groene plekjes met elkaar verbindt”, aldus schepen Patrick Princen.

(bron: https://www.hln.be/mechelen/buurtbewoners-planten-samen-met-cargill-3-200-bomen-aan-de-warande~ac4b9cef/)