Bosteller.be

Nieuws

Welke initiatieven namen de partners van de bosalliantie? Is er een nieuwe subsidie of een aanpassing in de wetgeving? Wat zijn nieuwigheden op de bosteller? Je vindt alle nieuws op deze pagina…

Jonge boompjes water geven? Gebruik gezuiverd afvalwater van Aquafin!

15/05/2022

Wil je jouw jonge aanplant water geven om ze door de droge periodes te krijgen? Gebruik dan gezuiverd afvalwater. Je kan op een 30-tal plaatsen in Vlaanderen bij RWZI's van Aquafin terecht...

Bron: Aquafin

Bossen planten saai? Niet als het aan Isabelle ligt!

09/02/2022

Isabelle De Mol uit Lokeren droomde er al jaren van om op een weide achter haar huis een bos te planten. Maar hoe begin je daaraan? Vandaag bleek hét goede moment te zijn. Isabelle ontdekte dat het Agentschap voor Natuur en Bos eigenaars financieel steunt en begeleidt. Ze stapte op de trein en in januari werden de 600 bomen van haar bos geplant.

Bron: Agentschap voor Natuur en Bos

Vlaanderen start campagne om grondeigenaars warm te maken voor extra bos!

30/01/2022

Bossen hebben tal van voordelen: ze filteren fijn stof, houden onze steden koel en zijn een thuis voor tal van dier- en plantensoorten. Bossen slaan ook CO2 op en last but not least: bossen zijn fijne plekken om te wandelen en tot rust te komen. Daarom wil de Vlaamse regering alles op alles zetten om tegen eind 2024 4.000 hectare extra bos te behalen. Met een nieuwe mediacampagne die nu start richt de Vlaamse Overheid zich vooral op grondeigenaars om hen warm maken om te bebossen. Het enige wat je daarvoor moet doen, is de vraag stellen via www.bosteller.be. Je wordt als initiatiefnemer nadien snel gecontacteerd voor een vrijblijvende verkennende bosbabbel waarin alle belangrijke zaken met jou worden overlopen. Welke vergunningen heb je nodig? Welke bomen plant je het best, rekening houdend met de bodem en vochtigheid? Hoe bereid je het terrein voor, en wat is de beste periode om te (laten) planten? Nu is het moment!

Bron: Agentschap voor Natuur en Bos

Nieuw bos ter nagedachtenis van verkeersslachtoffers

27/01/2022

Op 26 januari hebben 170 enthousiaste vrijwilligers samen met de gemeente Koekelare en het Agentschap voor Natuur en Bos 3.000 bomen aangeplant op een perceel grond in de Litterveldstraat. Het bos werd gedoopt tot ‘Charlottebos’, ter nagedachtenis van Charlotte Gysel, een jongedame van 18 afkomstig uit Bovekerke (deelgemeente van Koekelare) die in 2019 om het leven kwam bij een tragisch verkeersongeval. Het gaat om een eerbetoon aan alle verkeersslachtoffers.  


Bron: Agentschap voor Natuur en Bos

Wil je actief meewerken aan meer bos in Vlaanderen? Bosuitbreider gezocht!

27/01/2022

Onze bosuitbreider Jens Vanden Bempt is op zoek naar nieuwe collega’s. Kom jij ons team van bosuitbreiders versterken?

Bron: Natuurinvest

Huwelijksbos geplant in Zottegem!

19/12/2021

Op de grens van Herzele en Zottegem werd onlangs een bijzonder huwelijksgeschenk gerealiseerd. De grootste fan van BOS+ besloot voor haar huwelijksfeest niet te gaan voor een klassieke formule. Op zondag 5 december nodigde ze namelijk al haar gasten uit om mee een bos aan te planten.

Bron: BOS+

Schoenen Torfs plant het Torfs Foert Bos!

30/11/2021

Bossen zijn hot. Terecht ook, want ze zijn belangrijk. Ook particulieren en bedrijven kunnen hun bosje bijdragen aan de grote ambitie. Dat heeft bedrijf Schoenen Torfs goed begrepen. Op zaterdag 27/11 plantten ze immers hun eigen Torfs Foertbos in Sint-Niklaas!

Bron: Schoenen Torfs

Merelbeke versterkt haar natuurstructuur via bosuitbreiding...

21/11/2021

Merelbeke werkt al jaren aan de versterking van haar natuurpatrimonium. Voor hun inspanningen qua bosuitbreiding ontvingen zij een bronzen Boslabel uit handen van Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir.

Bron: Merelbeke

Knokke-Heist plant stadsrandbos van 27ha!

18/11/2021

Knokke-Heist zet alle zeilen bij om de kuststreek bosrijker te maken. Je leest alles over het nieuwe stadsrandbos in dit nieuwsitem.

Bron: Knokke - Heist

Bossen voor elke Gentenaar!

16/11/2021

Gent mocht het eerste zilveren Boslabel in ontvangst nemen uit handen van Vlaams minister voor Omgeving Zuhal Demir. In dit nieuwsbericht leest u hun verhaal...

Bron: Stad Gent

Knack checkt de werking van de bosteller... Test doorstaan!

14/10/2021

Knack bevestigt: er werden sinds het begin van deze legislatuur al meer dan 1 miljoen bomen geplant in Vlaanderen!

Bron: Agentschap Natuur & Bos

Eerste Vlaamse Boslabels voor lokale besturen uitgereikt!

13/10/2021

Op het tweede Boscongres werden de 3 eerste Boslabels uitgereikt aan steden en gemeenten die hun bossen hebben uitgebreid. Het gaat over Knokke-Heist, Merelbeke - beide brons - en Gent met als enige een zilveren label.

Bron: Minister Zuhal Demir