Bosteller.be

Verhalen

Lees hier de verslagen van scholen, vrijwilligers, bedrijven, natuurorganisaties, ...

illustratie <br />Bomen

2.400
Bomen

1,71 Ha
Nieuw bos

27/02/2024

Bels Broek en Heide

Geplant door

Natuurpunt Geel Meerhout

In samenwerking met

leerlingen van de Duizendpoot

Op woensdag 28 februari werden door de leerlingen van het 5de en 6de leerjaar van de basisschool De Duizendpoot opnieuw heel wat bomen geplant in het Natuurgebied Bels Broek en Heide, op grondgebied Meerhout.

Ondanks de extreem natte omstandigheden is het gelukt om ter hoogte van de Hoevendijk zo'n 1.000 bomen en ter hoogte van het Gewad/Zeeploop zo'n 1.400 bomen te planten. Luc Vandenberghe : "Dank aan de 70-80 tal leerlingen van de duizendpoot, en vrijwilligers van onze beheerploeg. Hoevendijk was extreem, nat daar hebben we alleen de gelaarsde pionnen kunnen inzetten. De anderen stuurden we naar het Gewad, daar ging het als een fluitje van een cent!" 

Ludo Belmans: "Wij werden er allemaal blij van om al dat jong geweld te zien aanmodderen op de oude maisakker aan den Hoevendijk om ze daarna te zien ronddartelen op de weide aan de Zeeploop. Griet en collega's, bedankt voor de welgekomen ondersteuning van onze eveneens talrijk opgekomen vrijwilligers. Verder verdienen volgende mensen nog een speciale dank: Luc Vandenberghe voor de contacten met het secretariaat van Natuurpunt, Fons, Hilde, Luc en René voor hun extra helpende handen. Bert, Niels en Geert bedankt voor het boren van de plantgaten, er waren er meer dan genoeg. En hopla weer een lap bos van 1,71 hectare in Meerhout erbij."

De prachtige foto's zijn van Frans Emmerechts