Bosteller.be

Verhalen

Lees hier de verslagen van scholen, vrijwilligers, bedrijven, natuurorganisaties, ...

illustratie <br />Bomen

14.425
Bomen

7,64 Ha
Nieuw bos

19/11/2021

Beverbeek en Kabbeekvallei

Geplant door

Natuurpunt Ninove

In samenwerking met

Ninove, Degroof Petercam, HP Belgium & Swift

Op vrijdag 19 november 2021 hebben verschillende bedrijven ongeveer 3.000 bomen aangeplant op 3 ha grond die door Natuurpunt Afdeling Ninove in februari 2021 werden aangekocht.

Zo'n 120 werknemers van de bedrijven hebben er met veel enthousiasme verschillende boomsoorten aangeplant. Eén van de initiatiefnemers van De Groof Petercam is Nathalie: "We waren op zoek naar een teambuilding-activiteit die buiten kon doorgaan en die ook een maatschappelijke meerwaarde heeft. Een boomplantactie combineert de gezonde buitenlucht, samenwerking en duurzaamheid. Bijna al mijn collega's waren onmiddellijk enthousiast om met Natuurpunt in zee te gaan, maar uiteindelijk werd het een bos." 

De deelnemers van de actie van de bedrijven werden begeleid door onder andere Wouter Mertens (voorzitter van Natuurpunt Ninove) en Frederik De Coster. Nathalie vertelt: "Alles was goed georganiseerd door Natuurpunt. De plantgaten waren voorgeboord door de professionele terreinploegen van Natuurpunt en de vrijwilligers van Natuurpunt verdeelden het plantgoed zodat de boompjes op de juiste plaats stonden. Sommige collega's hebben voor het eerst een boom geplant, anderen waren meer ervaren. Maar ieder van ons heeft iets bijgeleerd en het was ideaal een babbel te slaan met collega's die je het voorbije jaar nauwelijks ontmoet had." 

Ook Wouter en Frederik zijn enthousiast over de samenwerking en het resultaat. 

De aanplant van De Groof Petercam maakt deel uit van een groots bosuitbreidingsplan van Natuurpunt Ninove: dit jaar wordt in totaal 15 ha geplant ter hoogte van de Waagstraat en ter hoogte van de Cyriel Prieelstraat. Het zijn voormalige graslanden in dieper gelegen delen. De overige delen van de aanplant werden uitgevoerd in het weekend tijdens een grote publieke boomplantactie. 

De gezinsboomplantactie op 21 november werd een groot succes: https:/www.hln/ninove/natuurpunt-ninove-houdt-grote-gezinsboomplantactie-in-kabbeekvallei~a94090d1/