Bosteller.be

Verhalen

Lees hier de verslagen van scholen, vrijwilligers, bedrijven, natuurorganisaties, ...

illustratie <br />Bomen

10.325
Bomen

8,28 Ha
Nieuw bos

28/11/2021

Beverbeek- en Kabbeekvallei

Geplant door

Natuurpunt Ninove

In samenwerking met

Engie & Krëfel

Ter hoogte van de Waagstraat heeft Natuurpunt Ninove een ongelooflijke prestatie verricht: 15.000 bomen kregen voet aan de grond dankzij de vele helpende handen van de vrijwilligers van de afdeling Ninove en ook andere afdelingen van Natuurpunt. En dit over een oppervlakte van 8,28 hectare!

Er werd geplant op zaterdag 6, zaterdag 13 en zondag 28 november. Er kwam sponsoring van de bedrijven Krëfel (10 helpende handen) en Engie (helaas konden de 25 deelnemers omwille van Corona dan toch niet mee helpen planten). Op 28 november kwamen ook veel helpende handen van de jeugdverenigingen in de streek. 

In de bosranden (zoom) zal een heel grote variatie van bloeiende struiken en kleine bomen groeien: Sporkhout, Meidoorn, Gelderse roos, Kardinaalsmuts, Hazelaar, Wilde appel en Boskers.

In de groepsgewijze aanplantingen of kloempen werd er gekozen voor de boomsoorten Zomereik, Wintereik, Spaanse aak, Linde. 

Een zeer goede organisatie werd verzekerd onder leiding van voorzitter Wouter Mertens en de onvermoeibare Frederik Decoster en Carlos D'Haeseleer. Ook een grote dank aan de terreinploegen onder leiding van Kristien Galle om een ongezien aantal boorgaten te maken op zo'n korte tijd.