Bosteller.be

Verhalen

Lees hier de verslagen van scholen, vrijwilligers, bedrijven, natuurorganisaties, ...

illustratie <br />Bomen

1.900
Bomen

0,95 Ha
Nieuw bos

26/11/2022

Bollebos (Vallei van de Winterbeek)

Geplant door

Natuurpunt Zuidoost-Limburg

In samenwerking met

vzw Bollebos

Op zondag 27 november werd Hoeselt weer wat groener. De vzw Bollebos kon haar droom realiseren om 1 hectare nieuw bos aan te planten aan de Paneelstraat, en dit in samenwerking met de afdeling van Natuurpunt Zuidoost-Limburg die hiervoor 1 hectare aangekocht weiland ter beschikking stelde. Kristof Konings, Mirte en Evi hebben de vzw Bollebos opgericht om geld en mensen te mobiliseren om zo ruim 2.000 inheemse bomen en struiken aan te planten. De gronden zijn gelegen in de Vallei van de Winterbeek, het natuurgebied dat beheerd wordt door de lokale afdeling van Natuurpunt.

Het werd een leuke dag! Ruim 265 mensen kwamen helpen om de bomen te planten. Alles werd goed voorbereid door de afdeling van Natuurpunt, die voor het beplantingsplan, het plantgoed en de plantgaten zorgde. “Het bos sluit aan op bestaand bos, met reeds veel inheemse zomereiken en hazelaars”, aldus Guido Bijnens van Natuurpunt. In de toekomst zullen hier ook de kinderen en de school van profiteren, met bijvoorbeeld de organisatie van buitenklas om zo weer meer in contact met de natuur te komen.

Het bos werd dan ook Bollebos gedoopt, een naam die verwijst naar Bolleboos. Want het is immers pienter om een bos aan te planten in de strijd tegen klimaatverandering en verlies van biodiversiteit in het dichtbevolkte Vlaanderen.