Bosteller.be

Verhalen

Lees hier de verslagen van scholen, vrijwilligers, bedrijven, natuurorganisaties, ...

illustratie <br />Bomen

7.000
Bomen

3,29 Ha
Nieuw bos

12/03/2022

Den Dotter (Hoombos)

Geplant door

Natuurpunt Haaltert

In samenwerking met

deMens.nu; Anker Consult; Aldi Haaltert; scholen Horizon en Krekels; vrijwilligers NP

Zoals al bekend kon Natuurpunt Haaltert 17 hectare natuurgebied aankopen aan de Hoomweg, dat zal worden omgezet naar bos. De vereniging zal er samens met de gemeente de komende drie jaren 50.000 extra bomen en struiken planten. https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2022/01/30/haaltert-krijgt-22-hectare-nieuw-bos/ 

De aanplant zelf verliep in verschillende dagen. Zaterdag 5 maart (Anker consult VM, DeMensnu NM), dinsdag 8 maart De Horizon school met kinderen met beperking, vrijdag 11 maart ( De krekel, basisschool VM, Aldi Erpe/Mere NM) en zaterdag 12 maart publieke aanplant waar ook Ipsos meedeed en een klein start-up bedrijfje.

De lokale vereniging heeft dit bijzonder goed voorbereid. De betrokkenheid van de lokale bevolking en van bedrijven was enorm. Het goede weer en de gezellige sfeer rond een drankje en stuk pizza achteraf werden door de werknemers zeer gesmaakt. 

Het plantgoed werd zorgvuldig uitgekozen, bewaard, en volgens een gedetailleerd plan uitgeplant. Er werden zelfs drones ingezet om niet gevulde plantgaten op te sporen.

In totaal hebben we 7000 boompjes in de grond gezet, waarvan 6800 besteld (Zomereik, Haagbeuk, Zwarte els, Gelderse roos, Beuk, Kardinaalsmuts, Fladderiep, Meidoorn, Ratelpopulier, Winterlinde, Berk, ...) en 200 wilgentakken bekomen door knotten van wilgen. Er werd gekozen voor een ruime Bosrand en aanplant in kloempen met ruimte voor spontane verjonging.

Er zijnden talrijke persartikelen en in bijlage ook een Youtube filmpje met alle informatie. 

https://www.hln.be/haaltert/kinderen-van-basisschool-de-krekel-planten-eerste-boompjes-voor-nieuwe-hoombos~a8eb5dd3/