Bosteller.be

Verhalen

Lees hier de verslagen van scholen, vrijwilligers, bedrijven, natuurorganisaties, ...

illustratie <br />Bomen

3.680
Bomen

2,14 Ha
Nieuw bos

04/03/2023

Forest in One Day Genk

Geplant door

Stad Genk

In samenwerking met

Jane Goodall Institute Belgium

Op zondag 5 maart 2023 hebben Stad Genk en Jane Goodall Institute Belgium hun krachten gebundeld om 3.680 bomen te planten tijdens Forest in One Day, de jaarlijkse boomplantactie van het Jane Goodall Institute. De aanplanting van dit nieuw bos op een terrein van een 2,5 hectare van de Stad Genk kon gerealiseerd worden dankzij projectfinanciering van de Vlaamse overheid en bijkomende sponsoring door Ethias, S-Three & West Fraser. De technische ondersteuning voor de voorbereiding van het terrein en van de plantactiviteit werd geleverd door Sylva Nova

Er werden diverse inheemse loofboomsoorten geplant zoals wintereik, tamme kastanje, beuk, lijsterbes, esdoorn, walnoot, zoete kers en linde. Aan de bosranden werden diverse haagsoorten geplant en lang de veldwegen naar de achterliggende percelen ook nog lindebomen.

Er kwamen een 330-tal vrijwilligers meehelpen, waarvan een 200-tal jongeren van de schoutsgroep van Genk en enkele scholen. De plantactiviteit werd gestart met minister Zuhal Demir, actrice Hilde de Baerdemaeker - nieuwe ambassadeur van JGI Belgium, onze directeur Anouska Plasmeijer en burgemeester van Genk Wim Dries.