Bosteller.be

Verhalen

Lees hier de verslagen van scholen, vrijwilligers, bedrijven, natuurorganisaties, ...

illustratie <br />Bomen

1.775
Bomen

0,53 Ha
Nieuw bos

25/11/2023

Geboortebos Heuvelpark

Geplant door

Stad Aalst

In samenwerking met

BOS+

Alle 1.827 Aalsterse kindjes geboren in 2019 en 2020 werden op zondag 26 november 2023 uitgenodigd om een boompje te komen planten aan het Heuvelpark. De plantactie was een samenwerking tussen de stad Aalst en vzw BOS+. Er kwamen 500 kindjes langs om hun boompje te planten. Na het planten werden ze nog getrakteerd op een verse pannenkoek of warme chocolademelk. In totaal gingen er 1.775 boompjes de grond in.

Waarom een geboortebos?

Bossen zijn leuke plekken om in te spelen. Ze leveren ook zuurstof, gezonde lucht en zorgen voor verkoeling, ze zijn dus van groot belang in een stad. Daarnaast staan bomen bij uitstek symbool voor het groeien. Een geboortebos is dan ook een ideaal geschenk voor de kleinste Aalstenaartjes. Er werd aangeplant met verschillende inheemse soorten zoals winter- en zomereik, ruwe en zachte berk.

Heuvelpark

Het Heuvelpark in Aalst is een plek waar kinderen zich kunnen uitleven op de natuurlijke speelelementen, maar waar je ook prachtig kunt wandelen. Dit park sluit aan op het Somergembos, van waaruit je dan weer verder kunt wandelen naar het Kluizenbos richting Affligem. Aan de rand van het Heuvelpark willen we de bosstroken verder versterken.