Bosteller.be

Verhalen

Lees hier de verslagen van scholen, vrijwilligers, bedrijven, natuurorganisaties, ...

illustratie <br />Bomen

500
Bomen

0,22 Ha
Nieuw bos

18/11/2023

Geboortebos Rotselaar 2023

Geplant door

Gemeente Rotselaar

In samenwerking met

KFC Raide Wezemaal, Energiehuis IGO, Danone nv

Op 19 november 2023 mocht de gemeente Rotselaar 700 mensen verwelkomen om bomen te planten in hun geboortebos. Ouders konden hun kinderen inschrijven als ze in 2018 of 2019 geboren waren. Allemaal samen hebben we ongeveer 400 nieuwe bomen geplant. Ondanks het slechte weer van de vorige dagen hadden we geluk en scheen de zon! Dit droeg bij aan de bedrijvige en positieve sfeer die in de lucht hing. 

De dag verliep in verschillende golven per uur. De kinderen kwamen aan met hun families en vrienden en werden ontvangen door enthousiaste medewerkers van de gemeente. Aan de onthaaltafel kregen ze drankbonnetjes voor in de kantine, een tekening, een certificaat voor hun boom, een bon voor een pakket van onze sponsor Danone nv, en een gratis schopje per inschrijving. Vervolgens kon iedereen de pijltjes volgen rond de voetbalvelden van KFC Rapide Wezemaal naar het geboortebos. Ze konden kiezen uit drie loofbomen: zwarte els (Alnus glutinosa), schietwilg (Salix alba), en zomereik (Quercus robur). Dit zijn alle drie inheemse bomen goed bestand tegen vochtige omstandigheden. De groendienst van de gemeente stond mensen bij om hun boom succesvol te planten. Hierna kon iedereen nog blijven plakken in de kantine van de voetbalclub voor drank en versnaperingen geserveerd door de gemotiveerde vrijwilligers van de kantine. Op vertoon van hun bon kon iedereen bij vertrek ook een gratis pakket met Danone producten en een appel per deelnemer verkrijgen. 

Danone nv heeft een vestiging in Rotselaar en is een trouwe sponsor van het geboortebos. De appels waren van lokale fruitboer Tinneke Van der Elst uit Werchter. KFC Rapide Wezemaal stelde naar goede gewoonte haar faciliteiten en vrijwilligers beschikbaar. 

We danken alle betrokkenen voor hun inzet en hopen dat de volgende editie weer even succesvol is!