Bosteller.be

Verhalen

Lees hier de verslagen van scholen, vrijwilligers, bedrijven, natuurorganisaties, ...

illustratie <br />Bomen

17.775
Bomen

9,87 Ha
Nieuw bos

26/11/2022

Hoombos

Geplant door

Natuurpunt Haaltert

In samenwerking met

verschillende bedrijven, scholen en verenigingen

De derde graad van basisschool De Krekel in Haaltert heeft donderdagvoormiddag 10 november 2022 de aftrap gegeven van een reeks nieuwe plantdagen. Zo’n 600 struiken gingen in de grond in het Hoombos.

Natuurpunt Haaltert plant dit najaar opnieuw 18.000 bomen aan in het Hoombos, verspreid over negen verschillende plantdagen. “Verschillende scholen, groepen en bedrijven zullen hier langskomen om te helpen”, zegt Renilde Gees van Natuurpunt Haaltert. Ook zondag 13 november stond een grote plantdag op de agenda. Vorig jaar werden ook al 7.000 bomen aangeplant. “Het einddoel is om 50.000 bomen aan te planten op 17 hectare grond. Dit najaar zal daarvan al de helft aangeplant zijn.

Naast de Krekel kwamen ook andere scholen planten zoals Horizon, school van Melle en ook de Steinerschool uit Gent kwamen bomen planten (https://www.hln.be/gent/leerlingen-gentse-steinerschool-planten-2-5-hectare-aan-nieuw-bos-in-haaltert~ae2e97e1/)

De bedrijven die de plantacties gesponsord hebben en die ook mee zijn komen helpen planten zijn ondermeer DS Smith, Tekni-Plex, Conprosys, Yves Rocher, Arcadis en VIB.