Bosteller.be

Verhalen

Lees hier de verslagen van scholen, vrijwilligers, bedrijven, natuurorganisaties, ...

illustratie <br />Bomen

1.000
Bomen

0,44 Ha
Nieuw bos

03/12/2021

Ijzenbeek

Geplant door

Natuurpunt Asse

In samenwerking met

Yves Rocher Fondation

Vrijdag 3 december werd in Asse een halve hectare bos geplant door 10 werknemers van de plantaardige en dierproefvrije cosmeticaproducent Yves Rocher in samenwerking met Natuurpunt. Op Terlinden werd het IJzenbeekbos namelijk met 48 are uitgebreid. Het perceel ligt in het erkend natuurgebied Bovenloop van de Bellebeek en werd eerder dit jaar door Natuurpunt aangekocht met de steun van de gemeente Asse.

De werknemers werden bijgestaan door 10 vrijwilligers van de Assese Natuurpuntafdeling. Op een halve dag gingen de 1.000 stuks mei- en sleedoorn, Gelderse roos, hazelaar, kardinaalsmuts, zwarte els, winterlinde, zomereik en ook lijsterbes en haagbeuk in de grond, voorzien van bamboestok en hesje ter bescherming. Het plantgoed werd bekostigd door Yves Rocher.

Het was de bedoeling om op dezelfde dag nog een perceel van 76 are langs de Dendermondsesteenweg in Krokegem te beplanten. Van dat plan werd echter afgezien omdat het terrein ontoegankelijk is door de overvloedige regenval van de voorbije dagen. Als het weer het toelaat dan wordt dit zaterdag 11 december geplant door lokale vrijwilligers.

De twee locaties zijn samen goed voor 1,24 hectare nieuw bos in Asse.
Met de campagne Plant For Life wil de stichting Yves Rocher wereldwijd 135.000.000 bomen planten tegen 2025. Hiervoor stelt het financiƫle middelen en helpende handen ter beschikking en zoekt het samenwerking met lokale partners zoals Natuurpunt. Tot op heden plantte de Stichting met deze campagne bijna 103.000.000 bomen.