Bosteller.be

Verhalen

Lees hier de verslagen van scholen, vrijwilligers, bedrijven, natuurorganisaties, ...

illustratie <br />Bomen

7.500
Bomen

3,57 Ha
Nieuw bos

03/02/2024

Krankebossen

Geplant door

Natuurpunt De Putter

In samenwerking met

Organon en Ace Foundation

Afgelopen zaterdag 3 februari was er een om niet snel te vergeten. De lokale Natuurpuntafdeling van Putte kreeg bezoek van 170 medewerkers van Organon die er samen met familie, kinderen, liefjes en vrienden 4.000 bomen aanplantten op een terrein van 20.000m².
De Berkenstraat in Putte werd vakkundig geflankeerd door een kersvers nieuw bos. Het terrein helt charmant af en biedt een uitstekende plek voor tal van boomsoorten. De meest aangeplante boomsoorten zijn wintereik en zomereik, maar ook beuk, zoete kers, olm, linde en tal van andere soorten vonden er hun plek. De paar berken langs de Berkenstraat brengen de straatnaam nu volledig tot haar recht. Het duurt nog enkele jaren voor de aanplant uitgroeit tot een bos, maar het verschil is weliswaar nu al gemaakt.

Zondag 4 februari werden er met Ace Foundation ook nog eens 2.000 bomen geplant. Het sluitstuk van een bewogen en vruchtbaar plantseizoen voor de gemeente Putte. Het staat als een paal boven water dat het draagvlak voor meer natuur sterk is in Putte. Dat onderschrijven ook de medewerkers van Ace Foundation, Ace Law, A.forall en Gimv. Met een talrijke delegatie collega’s, vrienden en familie hielpen zij mee de laatste 2000 bomen in de voorgeboorde putten te planten. De sprankelende bubbels na afloop waren helemaal verdiend. Het nieuwe bos mag gevierd. 

In totaal staat de teller voor dit jaar op 20.000 nieuwe bomen, 10 hectare bijkomend bos. En dat voor het tweede jaar op rij. Realisaties van dit formaat vergen een sterke dosis uithoudingsvermogen, zowel van de terreinploegen van Natuurpunt die meer dan 20.000 plantgaten voorboorden op een oppervlakte van 100.000m² als van de vrijwilligers van Natuurpunt, die tientallen organisaties op touw zetten om buurtbewoners, jeugdbewegingen, scholen en bedrijven uit te nodigen mee te helpen planten. Lucien Verschoren, voorzitter van de afdeling van Natuurpunt De Putter, is een tevreden man!