Bosteller.be

Verhalen

Lees hier de verslagen van scholen, vrijwilligers, bedrijven, natuurorganisaties, ...

illustratie <br />Bomen

7,04 Ha
Nieuw bos

03/12/2022

Poppels Overbroek

Geplant door

Natuurpunt Turnhoutse Kempen

In samenwerking met

Soudal, Kuehne+Nagel

Natuurpunt plant dit najaar op 25 plaatsen in Vlaanderen in totaal meer dan 65 ha bos aan. Dat is onder andere het geval aan Overbroek in Poppel. Dit plantinitiatief op Overbroek is zelfs één van de grotere plantacties in Vlaanderen. “Bij het beheer van het 65 hectare grote domein Overbroek zetten wij vooral in op waterberging en bebossing. En dus gaan we bomen planten tijdens twee weekenden”, vertelt Fred Geysels van Natuurpuntkern Ravels.

Op zaterdag 26 november, 3 december en op zondag 4 december 2022 werd het bos aangeplant. De bedrijven Soudal en Kuehne+Nagel hadden toegezegd om te sponsoren en om mee te helpen. En zondag 4 december was hét moment om het grote publiek te laten deelnemen aan de bosaanplant. 

In totaal werden meer dan 8000 bomen geplant, op een prachtig terrein tussen de bestaande bossen gelegen. De gaten waren voorgeboord en het planten in de zandige grond ging prima. Naast de klassieke hoofdboomsoorten zoals eik, beuk, berk, winterlinde, veldesdoorn en hier en daar een tamme kastanje werden ook veel struiken aangeplant in de bosranden.