Bosteller.be

Verhalen

Lees hier de verslagen van scholen, vrijwilligers, bedrijven, natuurorganisaties, ...

illustratie <br />Bomen

2.000
Bomen

0,98 Ha
Nieuw bos

02/03/2023

Rode Dopheidereservaat

Geplant door

Natuurpunt Jabbeke

In samenwerking met

BNP Paribas Fortis

Op vrijdag 3 maart ’23 was het zover: de laatste aanplant van bomen dit plantseizoen die het Rode dopheide reservaat op grondgebied Jabbeke versterken.

Bijna 2.000 inheemse bomen en struiken werden door zo’n 80 enthousiaste werknemers van BNP geplant, waaronder haagbeuk, hazelaar, zomereik, zoete kers en nog vele andere. Ondertussen heeft de terreinploeg van Natuurpunt de grote omheining geplaatst die de jonge bomen op de ruim 5,5 hectare nieuw bos moeten beschermen tegen wildvraat door reeën.

Karim Neyrinck, Kris Dhondt en nog vele andere Zilvervossen hebben dit weer goed voor elkaar gekregen. Het was gezellig napraten met een drankje na de goed voorbereide en snelle aanplant.

BNP Paribas Fortis bouwt mee aan een positieve toekomst voor mens en natuur. Niet alleen door zijn klanten duurzame oplossingen aan te bieden, maar ook door zelf te kiezen voor groene stroom, duurzaam vervoer, meer recycleren, minder printen … 

Om zijn 200e verjaardag te vieren, organiseerde BNP Paribas Fortis in 2022 heel wat positieve acties, zoals zwerfvuil opruimen en sporten voor het goede doel. Met als afsluiter een grote boomplantactie op 3 maart 2023, waarbij vrijwilligers van de bank 25.000 nieuwe bomen plantten in heel België. Want samen de natuur een handje helpen, ook dat is Positive Banking.