Bosteller.be

Verhalen

Lees hier de verslagen van scholen, vrijwilligers, bedrijven, natuurorganisaties, ...

illustratie <br />Bomen

777
Bomen

0,18 Ha
Nieuw bos

10/03/2022

RWZI Sint-Truiden

Geplant door

Aquafin

In 2018 ondertekende Aquafin de Green Deal Biodiversiteit en engageerde zich daarmee om op 400 hectare bedrijfsterreinen extra inspanningen te doen om de biodiversiteit te vergroten. Meewerken aan 'Meer bos voor Vlaanderen!' is dan ook een logische stap. Het is één van de doelstellingen die we ons als bedrijf opleggen in onze visie rond maatschappelijk verantwoord ondernemen. 

In Sint-Truiden hebben we 8 hoogstammen (winterlinde) en 769 stuks bosplantsoen (sleedoorn, hondsroos, hazelaar, vuilboom, Gelderse roos, zomereik, éénstijlige meidoorn) aangeplant, maar ook onze award (haagbeuk) ‘biodivers bedrijventerrein 2021’ heeft hier zijn definitieve plaats gekregen. Naast zijn definitieve plaats was dit ook nog eens onze 10.000ste boom/bosplantsoen die we sinds de start van ‘Meer bos voor Vlaanderen’ hebben aangeplant. Hoeveel eer kan een haagbeuk krijgen.

We waren dan ook niet van plan om deze haagbeuk in alle stilte te planten. Nee, want stil was het die dag zeker niet. 22 enthousiaste kinderen van basisschool De Zonnebloem uit Wilderen hebben in mum van tijd een zone van 750m² aangeplant en dit onder toeziend en goedkeurend oog van minister Demir en haar programmacoördinator Bert Vanholen. Na enkele minuten was het duidelijk, de kinderen wisten van aanpakken en de twijgjes werden met de nodige zorg geplant en ook minister Demir haalde haar groene vingers boven. Ze kreeg hierbij de steun van NVA schepen van leefmilieu en natuur Nina Kvikvinia, Aquafin CEO Jan Goossens, directeur HR Sabine Schellens, directeur Projectmanagement Danny Baeten, groenbeheerders Marc Vanhullebusch en Kristof De Prins en documentmanager Toon Van Dorpe.

Het plantseizoen zit er op, maar eind dit jaar gaan we verder, op naar die 20.000ste boom…