Bosteller.be

Verhalen

Lees hier de verslagen van scholen, vrijwilligers, bedrijven, natuurorganisaties, ...

illustratie <br />Bomen

10.000
Bomen

4,27 Ha
Nieuw bos

03/12/2022

Schopbos

Geplant door

Natuurpunt De Putter

In samenwerking met

Cegeka, Azull, Dela, Accenture, Satellic, vrijwilligers en scholen

Op zondag 13 november organiseerde De Putter, de Putse afdeling van Natuurpunt, een grote bosaanplant in Grasheide. Onder een stralende zon en grote belangstelling vond het eerste aanplantmoment van het nieuwe Schopbos aan de Zandweg plaats. Burgemeester Peter Gysbrechts: “Drie bedrijven en een heleboel vrijwilligers hebben zo’n 2.400 boompjes geplant. Een mooie start van een grootse boomplantactie in Putte.”

Om 14.00 uur werd er tijd gemaakt voor een plechtig moment: ter hoogte van de rustbank werd een lindeboom geplaatst. Burgemeester Peter Gysbrechts en schepen van leefmilieu Jeroen De Cuyper staken net als DELA-ambassadrice Saartje Vandendriessche de handen uit de mouwen en de spade in de grond. D

Ook de daaropvolgende weekends in november en begin december werd er nog flink verder geplant. Een chronologisch overzicht van de bosuitbreiding aan de Zandweg: 

Op 13/11 werden de percelen 862 en 863 aangeplant met de hulp van de bedrijven Cegeka, Azull en Dela.
Op 19/11 werden de percelen 861 en 860 aangeplant door Satellic.
Op 25/11 werd het perceel 859 aangeplant door Accenture.
Tenslotte werd op 3/12 nog perceel 869 en 868 aangeplant met hulp van PSA.
Tussendoor zijn ook de leerlingen van de scholen komen boompjes planten.  

In totaal werden meer dan 10.000 inheemse bomen geplant van wel zo'n 25 soorten in totaal. Echte bosbomen zoals wintereik, beuk, zomereik in de boskern en vele andere bomen in de ondergroei en de bosrand.