Bosteller.be

Verhalen

Lees hier de verslagen van scholen, vrijwilligers, bedrijven, natuurorganisaties, ...

illustratie <br />Bomen

3.350
Bomen

1,75 Ha
Nieuw bos

24/11/2023

Schopbos

Geplant door

Natuurpunt De Putter

In samenwerking met

Arcadis, Oaked, BAM, chiro Putten en chiro Grasheide

Tijdens de meest recente boomplantacties in het Schopbos in Grasheide (Putte) gingen 3.350 boompjes in de grond. Natuurpunt kreeg daarvoor hulp van de Chirojongens van Putte en Chiro Jegra uit Grasheide in het kader van het BOOMweekend. Ook drie bedrijven tekenden present: Arcadis, Oaked en BAM.  

Op zondag 19 november organiseerden de vrijwilligers van Natuurpunt De Putter onder de deskundige leiding van Lucien Verschoren een aanplantevenement. Samen met de mensen van Oaked en met de hulp van de Chiro van Putte werd voor 0,7 hectare nieuw bos aangeplant. De planters waren vastberaden en de gutsende regen was maar een detail: 1.350 bomen gingen in een mum van tijd de grond in. Klaar voor de toekomst.

Het bedrijf Arcadis zette op deze zondagnamiddag de aanplant voort. Zo kwam een enthousiaste groep van zo’n 50 kinderen en volwassenen bomen planten in het Schopbos in Putte. Op een mum van tijd kregen zo’n 1.000 bomen een plaats in de grond. Dankzij de goede voorbereiding van de vrijwilligers van afdeling De Putter en de professionele terreinploeg verliep alles gesmeerd. Het bleef redelijk droog en zelfs de zon was bij momenten van de partij. Dan was er verse soep, met veel liefde en smaak gemaakt door de vrijwilligers, gevolgd door een kleine wandeling in de buurt van het Schopbos. 

Op zondag 26 november plantte een enthousiast team van BAM fm België, BAM Interbuild bv en Kairos in Putte, samen met Forest Fwd en de vrijwilligers van Natuurpunt, 1.000 bomen in het Schopbos, zodat dit bosgebied weer 5.000 m² groter is.