Bosteller.be

Verhalen

Lees hier de verslagen van scholen, vrijwilligers, bedrijven, natuurorganisaties, ...

illustratie <br />Bomen

100
Bomen

0,27 Ha
Nieuw bos

25/03/2021

Sportsite De Zeype krijgt bufferzone/voedselbos!

Geplant door

Gemeentebestuur Kampenhout

Op donderdag 25 maart startte het lokaal bestuur met het aanplanten van een bufferzone / voedselbos van 2.500 m² bomen aan sportsite De Zeype. Dit kadert in het ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) dat de gemeente liet opmaken voor een recreatiedomein aan sporthal De Zeype.

In het RUP is voorzien dat er een bufferzone van 15 meter langs de achtertuinen aan de Guido Gezellelaan wordt aangelegd. Nu plant de gemeente dus al de eerste 10 meter bufferzone over een lengte van 250 meter aan, zodat die al kan aangroeien tegen het moment dat er effectief gesport wordt in het nieuwe recreatiedomein. Op een later moment zal de gemeente nog extra buffer (tot wel 60 m!) toevoegen aan de huidige aanplanting, zodat alles wat natuurlijker oogt.

Bij het begin van de legislatuur ondertekende het lokaal bestuur het bomencharter. Door de aanplanting van deze bomen - 100 hoogstambomen + 468 stuks bosgoed - doet de gemeente ook een stevige duit in het zakje om tegen het einde van de legislatuur 2.000 bomen bij te plaatsen.