Bosteller.be

Verhalen

Lees hier de verslagen van scholen, vrijwilligers, bedrijven, natuurorganisaties, ...

illustratie <br />Bomen

675
Bomen

0,36 Ha
Nieuw bos

25/11/2022

Sulferberg

Geplant door

Natuurpunt Westland

In samenwerking met

Kronospan

In het natuurreservaat Sulferberg/Bronnen van het Heuvelland, dat beheerd wordt door Natuurpunt, werd opnieuw ruim 2.500 vierkante meter nieuw bos aangeplant. Dat gebeurde met de financiële steun van de firma Kronospan. “Kronospan wil in 22 landen samen een miljoen bomen in de grond stoppen.”

De aanplant gebeurde in een vroegere hertenweide en op 0,45 hectare van het oude Brandersbos. De grond ligt in het deel Sulferberg op grondgebied Reningelst, het andere deel van Sulferberg ligt in Westouter. “In het kader van de Europese instandhoudingsdoelstellingen moeten er in Poperinge en Heuvelland heel wat bossen bijkomen”, weet Johan Carette van Natuurpunt. “Op dit perceel kunnen we dat zonder te moeten inboeten aan landbouwgrond. De bebossing van deze hertenweide is een meerwaarde voor de inwoners en voor het toerisme.”

De aanplant gebeurde op zaterdag 26 november 2022. Jaarlijks wordt op de laatste zaterdag van november de Dag van de Natuur georganiseerd door Natuurpunt, waar de vrijwilligers komen helpen bij het beheer van de natuur. Bomen planten past hier heel goed als zinvolle activiteit.