Bosteller.be

Verhalen

Lees hier de verslagen van scholen, vrijwilligers, bedrijven, natuurorganisaties, ...

illustratie <br />Bomen

700
Bomen

0,53 Ha
Nieuw bos

02/02/2024

Tafelbos

Geplant door

Natuurpunt Lubbeek

De afdeling van Natuurpunt Lubbeek heeft opnieuw voor een voetbalveld extra nieuw bos gezorgd.
De zuidelijke kant van het bestaande Tafelbos (met prachtige 100-jarige beuken en eiken) werd immers aangevuld met een soortenrijke bosrand die voor een enorme boost van de biodiversiteit en verrijking van het bos zal zorgen. 

De bezieler van dit project, Benny L'Homme, is tevens conservator van het Tafelbos: "We hebben met de vrijwilligers deze mooie bosrand aangeplant met 700 inheemse bomen en struiken zoals meidoorn, hazelaar, haagbeuk, iep, kornoelje, Gelderse roos- en hondsroos. Ik ben enorm dankbaar aan Davy S, Geert B, Werner B, Antoine B, Fred B, Ingrid VDB, Kurt - Ellie en Seppe  L'H, Viviane, Marc E voor jullie helpende handen dit weekend bij de aanplant van de bosrand in de Natuurpuntweide van Tafelbos. Dankzij jullie is de klus geklaard. Ik ben ook erg trots op de deelname van mijn geïnteresseerde kleindochter Ellie (5j) en -zoon Seppe."

Natuurpunt dankt graag ook de terreinploegen die de plantgaten geboord hebben, dit allemaal gecoördineerd door onze professionele consulent uitvoering Pieter Abts. 

Samen voor Meer bos in Vlaanderen, dat is wat mensen ons verbindt in dit geval!