Bosteller.be

Verhalen

Lees hier de verslagen van scholen, vrijwilligers, bedrijven, natuurorganisaties, ...

illustratie <br />Bomen

6.400
Bomen

4,18 Ha
Nieuw bos

04/03/2023

Tafelbos

Geplant door

Natuurpunt Lubbeek

In samenwerking met

BNP Paribas Fortis, Forest Fwd

In het weekend van 3-5 maart werd er druk aangeplant in de gemeente Lubbeek. Het natuurgebied Tafelbos werd met maar liefst 4,2 hectare bos uitgebreid.

Op vrijdag 3 maart werd een nieuw bos aangeplant in Meensel-Kiezegem op een oppervlakte van bijna 3.5 hectare. Dit is een uitbreiding van het bestaande Boeckhoutbos. Meer dan 150 medewerkers van BNP Paribas Fortis waren aanwezig. Onder een stralende zon werden op 2 uur tijd duizenden boompjes aangeplant. Benny L’homme van de lokale Natuurpunt-afdeling leidde dit alles in goede banen met een infomoment, een team van coördinatoren en een natje en een droogje. We zagen alleen maar blije gezichten.

Een eindje verderop in Binkom werden er op 5 maart een aantal Verdienstelijke Bomen geplant op 1 hectare grond. Dit zijn bomen die bebossingsbedrijf Forest Fwd, een bedrijf gespecialiseerd in de realisatie van bedrijfsbossen en -natuur, schenkt aan bedrijven die zich inzetten op vlak van duurzaamheid. Vandaag waren de bedrijven Tiense Suikerraffinaderij, VISMA yuki, De Meuter, Scoptvision, Solvay, 3W+, Brussels airport, UNILIN, spullenhulp, Dille & Kamille, Flamant, Jane Goodall Institute, DEME en Segers & Balcen aan de beurt. Onder andere Ilham Kadri (Solvay), Jan Ingels (Tiense Suikerraffinaderij) en Bart Nevens (gedeputeerde Vlaams-Brabant) waren aanwezig op de aanplant. Dit alles gebeurde in samenwerking met vrijwilligers van Natuurpunt Lubbeek.

Bron:
CEO’s van duurzame bedrijven planten Verdienstelijke Bomen van Forest Fwd: “Meer en meer bedrijven willen hun steentje bijdragen” | Lubbeek | hln.be