Bosteller.be

Verhalen

Lees hier de verslagen van scholen, vrijwilligers, bedrijven, natuurorganisaties, ...

illustratie <br />Bomen

1.900
Bomen

4,60 Ha
Nieuw bos

02/03/2023

Turnhouts Vennengebied

Geplant door

Natuurpunt Turnhoutse Kempen

In samenwerking met

BNP Paribas Fortis

Op 3 maart kwam een groep van een 20-tal werknemers van BNP Paribas Fortis en lokale vrijwilligers van Natuurpunt 1.400 bomen aanplanten in Merksplas (Turnhouts Vennengebied). Dit maakt deel uit van een nieuw bos van 4,6 hectare, bestaande uit onder meer haagbeuk, meidoorn, hazelaar en ruwe berk. Het planten verliep zeer vlot (zandgrond, droog, grote gaten). Dit nieuwe bos zorgt voor een verbinding tussen twee bestaande bossen. Het weer was schitterend. Bij het drankje achteraf kwam de sfeer goed los. De ontvangst door de vrijwilligers was dik in orde : warme chocomelk, cake, diverse biertjes.

BNP Paribas Fortis bouwt mee aan een positieve toekomst voor mens en natuur. Niet alleen door zijn klanten duurzame oplossingen aan te bieden, maar ook door zelf te kiezen voor groene stroom, duurzaam vervoer, meer recycleren, minder print...

Om zijn 200e verjaardag te vieren, organiseerde BNP Paribas Fortis in 2022 heel wat positieve acties, zoals zwerfvuil opruimen en sporten voor het goede doel. Met als afsluiter een grote boomplantactie op 3 maart 2023, waarbij vrijwilligers van de bank 12.000 nieuwe bomen plantten in heel Belgiƫ. Want samen de natuur een handje helpen, ook dat is Positive Banking.