Bosteller.be

Nieuws

Welke initiatieven namen de partners van de bosalliantie? Is er een nieuwe subsidie of een aanpassing in de wetgeving? Wat zijn nieuwigheden op de bosteller? Je vindt alle nieuws op deze pagina…

Bosalliantie op VVSG-klimaatdag te Brugge!

17/10/2022
Bron: Bosalliantie

Op 13 oktober laatstleden was de Bosalliantie vertegenwoordigd op de VVSG-klimaatdag in het nieuwe beursgebouw in Brugge. Er waren bijna 600 bezoekers. 

Experte Lokale Besturen Katleen De Paepe van het Departement Omgeving en Bert Vanholen, programmacoördinator bosuitbreiding van het Agentschap Natuur & Bos, stonden bestuurders en ambtenaren te woord. Zij werden verdergeholpen met hun vragen over bosuitbreiding:  hoe werkt de bosteller precies, welke subsidies zijn er beschikbaar, hoe zit dat precies met die boslabels voor lokale besturen, hoe kan een gemeente of stad bijdragen aan de Vlaamse bosdoelstellingen,... 

Wist u trouwens dat uit een marktbevraging door iVOX bij 1.000 Vlamingen blijkt dat 9 op 10 Vlamingen meer bos wil, liefst in de eigen gemeente? En dat die burger daarvoor rekent op de regionale en lokale overheden?

Naast onze stand stonden de collega's van Binnenlands Bestuur met hun bomen- en hagenteller. Zo kon je als vertegenwoordiger van een lokaal bestuur op enkele meters de informatie over de 2 belangrijkste Vlaamse vergroeningsprogramma's vinden.