Bosteller.be

Nieuws

Welke initiatieven namen de partners van de bosalliantie? Is er een nieuwe subsidie of een aanpassing in de wetgeving? Wat zijn nieuwigheden op de bosteller? Je vindt alle nieuws op deze pagina…

Eerste Vlaamse Boslabels voor lokale besturen uitgereikt!

13/10/2021
Bron: Minister Zuhal Demir

Lokale besturen die nieuwe bossen aanplanten op hun grondgebied, kregen als blijk van erkenning een Boslabel uitgereikt op het tweede Boscongres in de BOZAR in Brussel.

Als u als stad of gemeente bossen aanplant op uw gemeentegronden en die meldt op de bosteller, komt u in aanmerking voor de nieuwe Boslabels. Plant u meer dan 2,5 ha, dan spreken we van een bronzen label. Daarvoor krijgt u een digitale button voor op uw website. Bij meer dan 5 ha krijgt u een zilveren label en plaatsen we een iconische landmark bij dat nieuwe bos. En vanaf 10 ha komt u in aanmerking voor een gouden label. Dan maken we een hippe videoproductie van uw bosverhaal.

Op het tweede Boscongres op 14 oktober reikte minister Zuhal Demir de eerste Boslabels uit aan de genomineerden. Knokke-Heist en Merelbeke ontvingen een bronzen label. Gent mocht als enige een zilveren label in ontvangst nemen.

Streefdoel is om elke stad of gemeente een gouden label te laten behalen. Dat zou betekenen dat 300 gemeenten allemaal een mooie bos van 10 ha zouden hebben aangelegd: dan zou het over 3.000 ha gaan. Weet u niet hoe u daar als lokaal bestuur aan moet beginnen of vraagt u zich af welke subsidies er zijn? Stuur dan een mailtje naar meerbos@vlaanderen.be en we contacteren u om aan de slag te gaan.

Heeft u tussen 1 oktober 2019 en heden bossen aangeplant op gemeentegronden? Meldt ze dan zeker op bosteller.be, zodat u volgend jaar ook bij de genomineerden hoort!