Bosteller.be

Nieuws

Welke initiatieven namen de partners van de bosalliantie? Is er een nieuwe subsidie of een aanpassing in de wetgeving? Wat zijn nieuwigheden op de bosteller? Je vindt alle nieuws op deze pagina…

Vlaamse regering lanceert gloednieuw bosuitbreidingsplan!

25/05/2020
Bron: Minister Zuhal Demir

Het bosuitbreidingsplan moet zorgen voor 4.000 hectare extra bos tegen 2024 en treft ook de voorbereidingen voor de realisatie van 10.000 hectare extra bos tegen 2030. De sleutel tot succes? Samenwerking. Met het bosuitbreidingsplan wil Vlaanderen de groenste inhaalbeweging ooit realiseren, schouder aan schouder met alle Vlamingen die mee willen helpen. 

Het Agentschap Natuur & Bos, het Departement Omgeving, de Vlaamse Landmaatschappij en het Instituut Natuur- en Bosonderzoek van de Vlaamse overheid bundelen hun krachten om deze doelstelling te realiseren. De focus ligt op het vergroten van bestaande bossen, verbindingen maken tussen bestaande bossen en het wegwerken van de financiële en juridische drempels. 

Alle maatschappelijke partijen worden daarbij betrokken: van lokale besturen, tot bedrijven, verenigingen en particulieren. De bosalliantie – een uniek samenwerkingsverband tussen de Vlaamse en regionale overheden en de belangrijkste natuurorganisaties – zal hen maximaal ondersteunen bij deze opdracht. Samen staan we sterk en gaan we voor meer bos!

https://www.youtube.com/watch?v=P2cjbpTCc0c