Bosteller.be

Nieuws

Welke initiatieven namen de partners van de bosalliantie? Is er een nieuwe subsidie of een aanpassing in de wetgeving? Wat zijn nieuwigheden op de bosteller? Je vindt alle nieuws op deze pagina…

Bosteller.be voorgesteld op webinar van European Environmental Agency als good practice!

16/06/2021
Bron: Agentschap Natuur & Bos

Op 17 juni 2021 organiseerde het European Environment Agency een NRC Forest Webinar over de '3 miljard bomen'-campagne van de Europese Commissie. Deze webinar ging specifiek over de methode en instrumenten die gebruikt kunnen worden om deze bomen te tellen. 

Op vraag van de Europese Commissie stelden Bert Vanholen, Programma-coördinator 'Meer bos voor Vlaanderen!', en Abdella Bouharrak, IT-Manager van het Agentschap Natuur & Bos, bosteller.be voor als instrument voor het tellen van nieuwe bossen in Vlaanderen aan een 50-tal vertegenwoordigers van andere Europese landen. Het platform bestaat op hoofdlijnen uit 3 verschillende onderdelen: een publieke website met een meldingspagina voor nieuwe bossen en een subsidiesimulator, een backoffice voor de inhoudelijke controle van de dossiers en een cockpit voor het opvolgen van de beleidsdoelstellingen.

‘Bosteller.be is probably the most advanced tool for registrating new forests in Europe and is a firm example for tree counting in the 3 billion tree campaign of the European Commission’, stelt Marco Onida, European Commission - DG Environment.

Alle informatie over de toestand van de Europese bossen wordt samengebracht op de website van FISE (Forest Information System for Europe) van het European Environment Agency. Deze website vindt u hier.