Bosteller.be

Nieuws

Welke initiatieven namen de partners van de bosalliantie? Is er een nieuwe subsidie of een aanpassing in de wetgeving? Wat zijn nieuwigheden op de bosteller? Je vindt alle nieuws op deze pagina…

Provincie Antwerpen schakelt een bosversnelling hoger: op zoek naar vier nieuwe collega's!

27/05/2021
Bron: Provincie Antwerpen

Meer bos voor Vlaanderen: 4.000 ha tegen 2024 en maar liefst 10.000 ha tegen 2030! Een ongeziene uitdaging, want bosuitbreiding in Vlaanderen is zeer complex en tijdrovend. Alleen budget is onvoldoende. Er gaat een heel stappenplan aan vooraf: van geschikte locaties zoeken tot de vergunningsaanvragen voorbereiden, bebossingsplannen opmaken, aanplantacties organiseren,... .

Daarom versterkt de Provincie Antwerpen, onder leiding van gedeputeerde Jan De Haes, als belangrijke partner in de Bosalliantie haar engagement door de aanwerving van vier extra medewerkers!

Het thema bosuitbreiding staat hoog op de agenda bij steden & gemeenten, provincies, Vlaanderen, Europa,... . Elk bestuursniveau heeft de kracht van meer bos ontdekt. Een techniek die al miljoenen jaren werd geperfectioneerd door de natuur om CO2 op te slaan, leefgebied te creëren voor een ontelbare soortenrijkdom maar ook voor ons als mens om te ontspannen en te kunnen genieten van die prachtige creaties. Het herstellen van onze ecoystemen vormt dé uitdaging van de komende decennia.

Om het met de woorden van David Attenborough te zeggen: 'Our natural world is the greatest source of excitement, the greatest source of visual beauty, the greatest source of intellectual interest. It is the greatest source of so much in life, that makes life worth living'.

Voel jij je geroepen om deze stevige maar fantastische ambitie mee waar te maken? Denk jij dat je uit het juiste hout bent gesneden? De vacatures vind je hier. Wel, dan ben jij misschien wel de perfecte kandidaat! Solliciteren kan tot en met 6 juni 2021!

Alle informatie over onze ambitieuze bosdoelstellingen brachten we samen op één website: bosteller.be. Check zeker of jij recht hebt op een bossubsidie op onze handige simulator. Of heb je recentelijk een bos geplant? Meldt het dan zeker hier.