Bosteller.be

Nieuws

Welke initiatieven namen de partners van de bosalliantie? Is er een nieuwe subsidie of een aanpassing in de wetgeving? Wat zijn nieuwigheden op de bosteller? Je vindt alle nieuws op deze pagina…

Internationale Dag van de Biodiversiteit!

21/05/2021
Bron: Departement Omgeving

Wij planten, jij plant, iedereen plant! Bossen zijn belangrijk voor planten, dieren en mensen. Daarom zetten we tijdens deze Internationale Dag van de Biodiversiteit de bosteller.be nog eens in de kijker. Samen willen we zorgen voor 10.000 hectare extra bos tegen 2030, 4.000 hectare nog deze legislatuur. Niet alleen de overheid, maar zeker ook de natuur- en bosverenigingen, partnerorganisaties, verenigingen en burgers. We noemen ons de Bosalliantie!

Wil jij meer biodiversiteit in jouw omgeving en mag dat een bos zijn? Dan vind je op bosteller.be alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan: een brochure met een stappenplan, een simulator om jouw subsidie te berekenen, inspirerende verhalen... Teveel om op te noemen!

Heb je de voorbije winter al een bos geplant? Meldt het dan zeker hier. Zo kunnen wij heel transparant zijn over welke bossen erbij komen in Vlaanderen.

Al die nieuwe bossen in Vlaanderen: een boost voor de biodiversiteit!

#BiodiversityDay #SamenVoorBiodiversiteit #Meerbos #bosteller